CULTUUR SNUIVEN
Verbonden met het verleden

Neem een duik in de geschiedenis

Hou je van geschiedenis? Een uitstapje terug in de tijd is zo gemaakt. Bijna elk dorp in de Ardennen heeft wel een kasteel of burcht. En in de heuvels vind jetalloze kloosters en abdijen, waar de monniken ooit begonnen met het brouwen van de nu zo bekende bieren. Ook de historische stad Dinant ligt vlakbij het vakantiepark.
Inspiratie OPDOEN ?

Inspiratie
OPDOEN ?

Inspiratie|OPDOEN ?

Authentieke stadjes

De typische bouwstijl met natuursteen zie je overal in de Ardennen. Het geeft de dorpjes in de buurt hun authentieke looks. Rochefort bijvoorbeeld, met zijnprachtige centrum en een oude Gallo-Romeinse villa. Of La Roche en Ardenne. Vergeet hier ook vooral niet het museum van de slag om de Ardennen en de burcht te bezoeken.
Boek nu

TOP 3 bezienswaardigheden

Kasteel van Vêves

Kasteel van Vêves

Met zijn vijf puntige torens en pontificale ligging bovenop een heuvel is het 15e-eeuwse kasteel van Vêves echt een sprookje.

Wapenmuseum Dinant

Wapenmuseum Dinant

Achter de dikke muren van de citadel van Dinant, hoog boven de stad, vind je een indrukwekkende collectie wapens uit de 17de, 18de en 19de eeuw.

Kasteel van Freÿr

Kasteel van Freÿr

Klein Versaille aan de oever van de Maas. Met spectaculaire terrastuinen met sinaasappelboompjes, fonteinen en eeuwenoude oranjerieën.

BN
Copyright @ 2024 Vallée les Etoiles. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring