WPFClick to open larger map

Sportieve activiteiten

Wandelen rond Parc les Etoiles

Wandelen langs de Maas of in de bossen en bergen van de Ardennen? Vakantiepark les Etoiles is het ideale uitgangspunt voor een actieve vakantie in de Ardennen. Bij het park beginnen diverse wandelroutes die u meenemen langs de prachtige Maas.

Bij Dinant mondt de Lesse uit in de Maas, langs dit laatste deel van het riviertje loopt ook een schitterende wandelroute. Vanaf Dinant lopen ook routes naar bijvoorbeeld Roche al Pene en de grot Naulette.

Bij de receptie van Parc les Etoiles kunt u alle informatie over wandelroutes krijgen.

Actief op de fiets in de Ardennen

Op het vakantiepark kan je makkelijk fietsen huren, een dagje of voor de hele vakantie. De routes beginnen direct bij de voordeur van uw vakantiehuisje op het park en ook deze nemen u mee langs de Maas of dwars door de Ardennen. Reserveer uw fietsen vooraf!

Het fijne van een fietsvakantie is dat je ongemerkt toch heel wat kilometers kunt afleggen en daardoor ook veel kunt zien van de omgeving. Via de prachtige fietsroutes kunt u gemakkelijk een kasteel bezoeken, zoals bijvoorbeeld het mooie kasteel les Sorbier en de bijbehorende tuinen. Ook even boodschappen doen op de fiets is heel eenvoudig.

Voor de echte fietsliefhebbers zijn er natuurlijk veel langere routes te vinden. Zowel langs de Maas als door de Ardennen. U kunt vanaf ons park ook de bekende RAVEL fietsroutes rijden. Wist u dat vakantiepark les Etoiles niet ver van de Franse grens ligt? Een oversteekje naar de Franse Ardennen is dus ook zo gemaakt.

De ruige bospaden in de Ardennen nodigen mountainbike liefhebbers uit om op een actieve manier de prachtige omgeving te verkennen. Voor de echte liefhebbers zijn er steile beklimmingen en uitdagende afdalingen, maar er zijn ook bredere paden voor een wat rustiger tocht.

Ook voor informatie over alle fietsroutes en voor fiestverhuur kunt u bij onze receptie terecht.

De Ardennen, buitensportparadijs voor iedereen

Abseilen, kajakken, mountainbiken, vlotvaren, grotten verkennen, tokkelen, pijl en boogschieten, rotsklimmen en wandelen, in de Ardennen kan het. Ook in de omgeving van Parc les Etoiles zult u diverse plekken vinden waar u één of meer van deze activiteiten kunt beoefenen.

Bij Dinant kan je over de Lesse kajakken. Ook vindt u hier het Dinant Adventurepark met klimparcours op hoogte, inclusief touwbruggen en een reuzeschommel, maar je kan hier ook paintballen of lasergamen.

Een georganiseerde dag vol buitensportactiviteiten is ook een echte aanrader en bijvoorbeeld bij La Roche en Ardenne mogelijk. Bijvoorbeeld een GPS-tocht en aansluitend kanoën of een vlot bouwen, vlotvaren, boogschieten en abseilen. Er zijn talloze mogelijkheden, net wat jullie leuk vinden. Leuk voor een weekendje weg met vrienden, maar ook voor families zijn er aangepaste programma’s

Een echt uniek en actief weekendje weg in de Ardennen.

Vissen aan de Maas

In alle rust genieten aan het water, dat kan op vakantiepark Les Etoiles, want het ligt direct boven de Maas. Via een trap van 176 treden sta je aan de oever van deze schitterende rivier. De aanlegsteiger waar in de zomer de rondvaartboot aanmeert is ook een ideale plek voor visliefhebbers. De maas zit natuurlijk vol vis, dus een hengel uitgooien voor karper, meerval of snoekbaars is zeker de moeite waard.

Om te vissen heb je wel een visvergunning nodig, deze kunt u kopen bij het postkantoor en vergeet niet uw vispas mee te nemen. Ook op andere plekken aan de Maas kunt u vissen. Leuk idee voor een weekendje weg met vrienden? Beleef een heerlijke visvakantie in de Belgische Ardennen.

Golfen

Golfliefhebbers opgelet, ook tijdens uw vakantie in de Ardennen kunt u aan uw handicap werken. Niet ver van ons vakantiepark ligt de fijne heuvelachtige 18-holes golfbaan Chateau Royal d’Ardenne en iets verderop de 9-holes baan Florennes Avia Golf Club.

De Belgische Ardennen zijn de bestemming voor een actieve vakantie en vakantiepark Les Etoiles in Blaimont is hiervoor het uitstekende uitgangspunt. Het ligt niet alleen midden in de natuur met alle sportieve mogelijkheden direct bij het park, ook op het park kan je actief bezig zijn met zwemmen en tennissen.

De luxe en comfort van het park zorgen ervoor dat u na een actieve dag in de buitenlucht heerlijk kunt ontspannen. Bijvoorbeeld in het zwembad of de sauna of in de rust van uw eigen veranda bij het vakantiehuis uitkijkend over de Maas.

Scroll naar boven